Wetenschappen

DNA-onderzoek: DNA-elektroforese
Biologie in de opleiding
Forensische genetica is een van de biologievakken in deze opleiding. In dit opleidingsonderdeel leer je hoe je een forensisch DNA-onderzoek moet uitvoeren en wanneer je welk onderzoek moet uitvoeren om een persoon genetisch te identificeren of zijn biologische verwantschap te bepalen. Je leert ook wat de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeksmethodes, zoals vernietiging van het materiaal.
Ook ziekteleer behoort tot de vakken met betrekking tot de biologie. Je leert hier eerder wat de klinische aanpak is van diagnose en therapie en minder om ziekteprocessen te begrijpen, omdat je die kennis niet nodig zal hebben. Men kan dus zeggen dat deze opleiding erg gericht is?
Biologie in het beroep
De kennis van de biologie die je meekrijgt tijdens de opleiding, sluit heel goed aan bij het beroep. Eens je bent afgestudeerd en aan de slag gaat als forensisch onderzoeker, moet je weten welke onderzoeksmethodes je kunt toepassen en hoe. Je past dus je theoretische kennis van de genetica toe op de praktijk.
Ziekteleer wordt in de praktijk enkel toegepast om verbanden te kunnen leggen en juist te kunnen communiceren in een multidisciplinair team van gezondheidswerkers, zoals artsen, verpleegkundigen en laboranten,
Overige
Andere biologievakken binnen deze master zijn:
- Multidisciplinaire forensische wetenschappen
- Gevorderde forensische genetica
- Forensische toxicologie
- Gevorderde forensische toxicologie

Ziekteleer: ernstige infectie met het influenza-virus
Maak jouw eigen website met JouwWeb